Briviact®

Uw arts heeft het geneesmiddel Briviact® 25 mg voorgeschreven. Dit geneesmiddel wordt niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Er geldt een bijbetaling. De fabrikant heeft een terugbetaalregeling opgezet om deze bijbetaling aan u te vergoeden.

Als gevolg van een wetswijziging is de terugbetaalregeling per 1/1/2019 veranderd. De apotheek declareert de kosten van uw geneesmiddel rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar stuurt u achteraf een rekening voor de bijbetaling. U hoeft deze bijbetaling dus niet meer te betalen in uw apotheek.

Ook is de bijbetaling voor geneesmiddelen gemaximaliseerd tot €250 per jaar. Boven dit bedrag worden de kosten voor de bijbetaling wel vergoed door uw zorgverzekeraar.

Hoe kom ik voor vergoeding van de bijbetaling in aanmerking: 1e recept:

 1. U ontvangt van uw apotheker een aanvraagformulier. Op dit aanvraagformulier is een medicijn-etiket geplakt.
 2. Vul het aanvraagformulier in. Stuur dit ingevulde aanvraagformulier (incl. medicatie-etiket) naar HEVO Consult. Dit kan op 2 manieren:
  1. Per post:
   HEVO Consult (Stichting Terugbetalingsregelingen)
   Antwoordnummer 302
   4200 VB Gorinchem
  2. Per e-mail: briviact@hevoconsult.nl
 3. Het bedrag dat achteraf door uw zorgverzekeraar aan u in rekening wordt gebracht, wordt door HEVO Consult vooraf aan u uitbetaald. Dit duurt maximaal 14 dagen.
 4. U ontvangt na uw 1e aanvraag een brief met inlog gegevens voor de HEVO app. Deze app is te downloaden via de Play store, de App store of de Google store. 

Hoe kom ik voor vergoeding van de bijbetaling in aanmerking: herhaalrecepten:

 1. Maak een foto van het medicatie-etiket op het medicijn- doosje. Stuur deze foto naar HEVO Consult. Dit kan op 3 manieren:
  1. Per HEVO App (te downloaden op smartphone of tablet) of 
  2. Per e-mail: naar briviact@hevoconsult.nl of
  3. Per post: stuur het medicatie-etiket incl. het formulier dat u van HEVO Consult ontvangen heeft naar: HEVO Consult (Stichting Terugbetalingsregelingen)
   Antwoordnummer 302
   4200 VB Gorinchem
 2. Het bedrag dat achteraf door uw zorgverzekeraar aan u in rekening wordt gebracht, wordt door HEVO Consult vooraf aan u uitbetaald. Dit duurt maximaal 14 dagen. 

Na elke levering dient u een aanvraagformulier met medicatie-etiket in te dienen.

Welke dosering en welk bedrag wordt vergoed?

Briviact® 25mg – 56 tabletten - € 43.63

Heeft u vragen? Neem contact op met HEVO Consult 0183-619608 of www.hevoconsult.nl 

Uw persoonsgegevens worden strikt vertrouwelijk door HEVO Consult verwerkt en alleen gebruikt voor deze terugbetalingsregeling. De privacyverklaring is te vinden op onze website www.hevoconsult.nl/terugbetalingsregeling/patienten

NL-N-BR-EPOS-1900002

E-mailadres info@hevoconsult.nl Telefoon 0183 – 619810