Let op!

Vanaf 01-05-2023 hoeft er geen eigen bijdrage meer betaald te worden voor Mysimba.

Uw arts heeft het geneesmiddel Mysimba voorgeschreven. Een Mysimba® verpakking bevat 112 tabletten.

Als gevolg van een wetswijziging verandert de terugbetalingsregeling per 1 januari 2019. Vanaf dat moment gaat de gehele rekening voor uw medicijn naar de zorgverzekering en hoeft u zelf geen betaling meer te doen aan de apotheek. Echter, achteraf ontvangt u een rekening van uw zorgverzekering voor uw eigen bijdrage. Volgens de nieuwe wettelijke regeling geldt dat elke Nederlander maximaal €250,00 eigen bijdrage voor medicijnen moet betalen. De leverancier van Mysimba® heeft HEVO Consult gevraagd, om Mysimba met een afleverdatum vanaf 1 augustus 2022 tot en met 30 april 2023 de eigen bijdrage per verpakking te vergoeden. Dit houdt in dat u de maximale eigen bijdrage van €250,00 vergoed krijgt

Stichting Terugbetalingsregelingen HEVO Consult maakt het te vergoeden bedrag over op uw rekening. Uw aanvraag dient binnen 3 maanden na de datum van levering ingestuurd te zijn.

Hoe komt u voor terugbetaling in aanmerking?

Bij uw eerste levering ontvangt u van uw arts een declaratieformulier dat u zelf moet invullen; u of uw apotheker plakt hier het etiket op van de geleverde medicijnen. Dit document kunt u ook zelf downloaden op de formulieren pagina. Dit formulier stuurt u in een gesloten envelop naar HEVO consult (Stichting terugbetalingsregelingen), Antwoordnummer 325, 4200 VB Gorinchem of u mailt dit formulier naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor iedere volgende levering dat deze eigen bijbetaling nog van toepassing is, kunt u de HEVO webapp gebruiken of mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hiervoor is een scan of foto van het etiket van de apotheek nodig. U mag uiteraard ook per post uw declaratie Mysimba® opsturen. 

Heeft u vragen? Neem contact op via 0183-619810

De persoonlijke gegevens die wij van u hebben worden alléén gebruikt voor de terugbetalingsregeling. Onze privacyregeling is ook op deze regeling van toepassing. Wij kunnen u een overzicht van de zorgverzekering ter controle vragen.