Uw arts heeft het geneesmiddel Efmody® voorgeschreven. Een Efmody® verpakking bevat 50 capsules.

Als gevolg van een wetswijziging verandert de terugbetalingsregeling per 1 januari 2019. Vanaf dat moment gaat de gehele rekening voor uw medicijn naar de zorgverzekering en hoeft u zelf geen betaling meer te doen aan de apotheek. Echter, achteraf ontvangt u een rekening van uw zorgverzekering voor uw eigen bijdrage. Volgens de nieuwe wettelijke regeling geldt dat elke Nederlander maximaal €250,00 eigen bijdrage voor medicijnen moet betalen. De leverancier van Efmody® heeft HEVO Consult gevraagd vanaf 1 maart 2022 de eigen bijdrage per verpakking te vergoeden. Dit houdt in dat u de maximale eigen bijdrage van €250,- vergoed krijgt.

Stichting Terugbetalingsregelingen HEVO Consult maakt het te vergoeden bedrag over op uw rekening. Uw aanvraag dient binnen 3 maanden na de datum van levering ingestuurd te zijn.

Hoe komt u voor terugbetaling in aanmerking?

Eerste recept

Bij uw eerste levering ontvangt u van uw arts een declaratieformulier dat u zelf moet invullen; u of uw apotheker plakt hier het etiket op van de geleverde medicijnen. Dit document kunt u ook zelf downloaden op via de formulieren pagina. Dit formulier stuurt u in een gesloten envelop naar HEVO consult (Stichting terugbetalingsregelingen), Antwoordnummer 325, 4200 VB Gorinchem of u mailt dit formulier naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Herhaalrecept

Voor iedere volgende levering dat deze eigen bijbetaling nog van toepassing is, kunt u de HEVO webapp gebruiken of mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hiervoor is een scan of foto van het etiket van de apotheek nodig. U mag uiteraard ook per post uw declaratie Efmody® opsturen.

Heeft u vragen? Neem contact op met HEVO Consult 0183-619810 .

De persoonlijke gegevens die wij van u hebben worden alléén gebruikt voor de terugbetalingsregeling. Onze privacyregeling is ook op deze regeling van toepassing. Wij kunnen u een overzicht van de zorgverzekering ter controle vragen